Cupra el-born

Cupra visar upp sin första helt eldrivna modell

Cupra är kända för lättare prestanda bilar som har samma skal som Seat och nu har dom visat upp sin första helt eldrivna modell som ser intressant ut.

Modellen heter el-Born där man kommer kort och gott ha fokus på prestanda i denna bilen, det finns även en el-Born från Seat men som inte har fokus på samma prestanda och sportigare utseende.

el-Born kommer att bygga på samma plattform, MEB-plattform som Volkswagen ID.3. är byggd på vilket kanske inte är helt oväntat då bilarna ser ut att ha samma storlek. Eftersom Cupra handlar mer om performance så kommer inte helt oväntat el-Born att ha en prestanda som skiljer sig mot Seat modellen.

0-50 km/h på 2,9 sekunder, men hur lång tid det tar till 100 vill inte Cupra avslöja av någon anledning. Cupra el-Born är planerat att lanseras under 2021, några priser eller utrustning har inte avslöjats i nuläget.

Jag gillar insidan, att man har skippat växelspaken helt då det enligt mig är det fulaste på en interiör, speciellt om den är automatväxlad så finns det ju ingen mening med att ha en växelspak, så den är borta i el-Born.

Cupra el-born Cupra el-born Cupra el-born

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *