Mini har nu presenterat sin helt eldrivna Mini Cooper SE som tyvärr är lite av en besvikelse när det gäller räckvidd men även utseende.

Under en längre period har Mini varit duktiga på att hålla oss uppdaterade om hur det går för deras helt eldrivna modell och nu är det alltså dags.

Helt eldrivna Cooper är här och kommer att vara utrustad med en elmotor på 184 hästar och 270 Nm i vrid, detta gör att bilen ska klara av 0-100 km/h på 7,3 sekunder och när det gäller toppfart får man nöja sig med 150 km/h.

Men den största besvikelsen med Cooper SE är räckvidden som endast ligger på mellan 23,5 till 27 mil. Dock har bilen stöd för snabbladdning upp till 50 kW så att ladda fullt med en riktigt kraftfull laddare kan gå relativt fort.

Inte jätte mycket är standard i Cooper SE men vi hittar bland annat LED-strålkastare, två zon klimatanläggning och elektrisk handbroms. Vill man ha mer utrustning så finns det två paket antingen Experience eller Maximise.

Mini Cooper SE går att beställa redan nu och för att kunna förhandsboka en bil måste man lägga 15 000 kronor men denna summas dras av från det totala. Eftersom det är en helt eldriven bil så kan man få 60 000 kronor av malus-systemet som bonus.

Mini Cooper SE Essential – 359 000 kronor

Mini Cooper SE Experience – 383 500 kronor

Mini Cooper SE Maximise – 416 400 kronor

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *