FCA PSA

FCA och PSA har officiellt skrivit på avtalet

Fjärde största bilkoncern i världen har skapats och detta efter att FCA och PSA gått samman och ska tillverka nästan 10 miljoner bilar om året.

Tidigare i år kunde vi skriva om hur FCA och PSA jobbar på att gå samman och utveckla samt bygga betydligt fler bilar än man redan gör.

Den nya koncernen är nu färdig, allt är påskrivet och man har valt att skapa ett nytt moderbolag för detta som kommer ha sitt huvudkontor i Nederländerna. Carlos Tavares från PSA och John Elkann från Fiat kommer att styrelseledamot samt styrelseordförande för det nya moderbolaget.

Målet är att bolaget ska få intäkter på cirka 170 miljarder euro per år vilket inte låter helt omöjligt då dom geografiskt nu kommer sälja sina bilar på betydligt fler områden. Inga fabriker kommer att läggas ner utan istället kommer man satsa mer på produktionen samt att man kommer satsa på små bilar samt mellanstora.

Det ska bli intressant och se hur bilarna från FCA och PSA kommer att se ut framöver och om det är något vi i Sverige kommer att nappa på.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *