Fler VW-motorer som fuskat sig igenom tester

Nu har det kommit fram att ännu fler motorer ser ut att fuska med utsläppen och detta är då de större motorerna, vad håller VW på med?

Först var det bara fyrcylindriga dieselmotorer från VW men nu kommer nya uppgifter från EPA att det också kan handla om 3.0 liters V6 TDI som man fuskat med utsläppen och denna motor hittar vi bland annat i VW Touareg, Porsche Cayenne, Audi A6, A7, A8, Q5 samt Q7.

Enligt uppgifterna som framkommit nu är det motorerna mellan 2013 och 2016 som man fuskat med utsläppen där man har en mjukvara som sänker utsläppen av kväveoxid, precis samma som i tidigare dieselmotorer.

Det skumma är att direkt efter att testproceduren är över så övergår bilen till “normal-läge” och ändrar flera parametrar som gör att utsläppen ökar med nio gånger det tillåtna.

VW var snabba med att svara att man INTE har någon mjukvara i sina V6-motorer som ska manipulera dessa värden, frågan är bara nu hur långt EPA väljer att gå och om man kan tvinga VW att återkalla även alla bilar med V6 TDI-motorer vilket kan bli många i slutändan.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *