Mustang Mach-E

Ford har presenterat eldrivna Mustangen Mach-E

Ford har precis lovat presenterat hur deras svar på en eldriven Mustang ser ut och detta påminner mer om en crossover och har vissa snygga detaljer.

Mustang Mach-E har nu presenterats och detta är en modell som många trodde skulle bli en sportbil men istället får vi se en SUV/Crossover modell med Mustang loggan, mycket mer än så påminner inte om den modellen.

När det kommer till utseendet finns det inte mycket som påminner om Mustangen men vi har en helt ny Ford modell här som alltså är helt eldriven. Det kommer att finnas fem olika versioner att välja mellan och den billigaste modellen kommer att kosta 43 895 dollar och för det får man ett batteripaket på 75,7 kWh samt elmotor som ger effekt på 259 hästar, gällande vridmomentet kan skilja sig för väljer man framhjulsdrift ligger det på 414 Nm medan fyrhjulsdriften ligger på 565 Nm. Detta gör att bilen tar sig 0-100 km/h på 5,5 sekunder samt har en räckvidd på 37 mil om man väljer framhjulsdrift och endast 33,8 mil om man väljer fyrhjulsdrift.

Men vill man ha en elbil med lite krut så är det värstingen som gäller Mach-E GT som kostar från 60 500 dollar och för det får vi ett batteripaket på 98.8 kWh och elmotor på 465 hästar, 830 Nm. Detta gör att GT-versionen kan ta sig 0-100 km/h på endast 3,5 sekunder men räckvidden är fortfarande bristande på endast 37,8 mil.

Mustang Mach-E

Väljer man att ladda Mustang Mach-E via ett vanligt eluttag så får vi 3,5 mil per timme, väljer man dock att ladda med Ford Connected Charging-låda så kan man ladda 5,1 mil per timme istället. Det kommer finans stöd för snabbladdning på 150 kW då vi kan ladda från 10 till 80 procent på endast 40 minuter.

Väl inne i bilen så hittar vi vad som ser ut att bli en typiskt standard för elbilar är en stor skärm och så även här hos Mach-E. Skärmen har en storlek på 15,5 tum som mittkonsol där vi styr allting men vi behöver inte oroa oss för att inte ha instrumentpanelen som saknas hos Teslas Model 3 men finns här.

Som vanligt när det kommer till Ford blir det en ganska lång tillvalslista med bland annat ljudsystem från Bang & Olufsen, panoramaglastak, stämningsljus inne i bilen samt mycket mer.

När vi kan beställa en Ford Mustang Mach-E har inte avslöjats, heller inte några priser.

Mustang Mach-E Mustang Mach-E Mustang Mach-E Mustang Mach-E Mustang Mach-E

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *