Det är dags för sjätte generationen av Mustang Shelby och detta blir den starkaste och snabbaste modellen hittills.

Det har ryktats och läckt bilder fram och tillbaka gällande Mustang Shelby GT500 men nu äntligen har den offentliggjorts av Ford och visst blir det ett riktigt kraftpaket.

Mustang Shelby GT500 är utrustad med en 5,2 liters V8 som man tryckt in en Eaton-kompressor. Det ska vara samma block i GT500 som i GT350 fast med en hel del modifieringar såsom att man i GT500 har en cross-plane-vevaxel istället för flat-plane, längre toppbultar, omgjorda ventilsäten samt mycket mer.

När det kommer till effekten i nya Mustang Shelby GT500 så vill inte Ford avslöja exakt hur mycket hästar det handlar om men enligt Ford så är det över 700 hästar, detta ska göra att bilen kan ta sig från 0-100 km/h på endast 3,5 sekunder eller kvartsmilen under elva sekunder. Toppfarten däremot nämns det inget om men minst 250 km/h med tanke på begränsningen.

Till denna motorn är det kopplat en sjustegad dubbelkopplingslåda från Tremec och det bästa av allt, Mustang Shelby GT500 kommer att driva på bakhjulen så att få över 700 hästar på bakhjulen kan nog bli rätt kul.

Utöver den brutala motorn så hittar vi även kolfiberdetaljer samt det går att köpa till kolfiber-paket där vi bland annat hittar kolfiberfälgar som utrustas med Michelin Pilot Sport Cup 2-däck. Bromsarna får Brembo stå för som mäter hela 420 millimeter fram och 370 millimeter bak.

Nya Mustang Shelby GT500 kommer att ske till hösten och då får vi mer exakta siffror på effekt samt en prislapp.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *