Här är nya Audi Q5

Nya Audi Q5 bygger inte helt oväntat på Audis nya MLB-plattform som både Q7 och nya A4 gör som förutom att få ner vikten med 90 kg även ska få bilen att växa till sig lite i längden och höjden. Nya Q5 är 4,66 meter lång med en bredd på 1,9 meter och höjd på 1,66 meter.

Bagageutrymmet har växt lite där man nu får in 610 liter med uppfällda säten och 1 550 liter med nedfällda.

Precis som hos storebrorn Q7 kommer även Q5 nu får möjligheten att få luftfjädring som tillval som ska inkludera nivåreglering.

Insidan har också fått sig ett rejält lyft där vi hittar många likheter från bland annat nya A4, det första man lägger märke till är infotainmentsystemet som nu har en skärm på 8,3 tum och har stöd för Apple CarPlay och Android Auto.

audi-q5-2017-img15

Ett av tillvalen i nya Q5 blir Audi Virtual Cockpit som ersätter mätarna vid instrumentpanelen till en skärm på 12,3 tum och kan ge mycket mer information än bara hastighet.

När det gäller motoralternativen får den endast en bensinare, TFSI på 252 hästar medan Diesel kommer få tre varianter på 150, 190 och 286 hästar.

Audi meddelar även att en plugin-hybrid kommer att komma längre fram men några exakta datum har inte avslöjats. Nya Q5 kommer även ha tre olika växellådor att välja mellan sexväxlad manuell, sjustegad S-tronic eller åttastegad Tiptronic.

audi-q5-2017-img06

Men redan nu har Audi avslöjat att det kommer komma en ny SQ5 med en V6-diesel på 330 hästar men även en RSQ5 som har samma V6:a fast med dubbla turbo som ska ge ifrån sig 500 hästar.

Nya Audi Q5 kommer att byggas i Audis nya fabrik i Mexiko och kommer börja säljas i Sverige början på 2017, några priser har ännu inte bekräftats.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *