Jaguar & Land Rover öppnar upp ny fabrik i Europa

 

”Den nya fabriken kommer att komplettera våra befintliga anläggningar i Storbritannien, Kina, Indien och Brasilien…”

Jaguar & Land Rover har bekräftat öppnandet av en ny fabrik i Nitra, Slovakien.

Företaget nådde en överenskommelse med regeringen i Slovakien att bygga en fabrik för en miljard brittiska pund, motsvarande 12.8 miljarder kronor som så småningom kommer att sysselsätta 2800 personer. Investeringen bidrar till Jaguar & Land Rovers åtagande att fördubbla sina investeringar i sin nyligen öppnade brittiska motorfabriken till nästan 1 miljard pund.

”Jaguar & Land Rover är glada i dag över att välkomna Slovakien i familjen”, säger Dr Ralf Speth, Jaguar Land Rovers chef. ”Den nya fabriken kommer att komplettera våra befintliga anläggningar i Storbritannien, Kina, Indien och Brasilien och markerar nästa steg i bolagets strategi att bli en verkligt global verksamhet.”

Den nya fabriken kommer att bygga en serie av Jaguar & Land Rover aluminium modeller, och de första bilarna kommer att lämna produktionslinan i slutet av 2018. Den nya fabriken kommer att ha en kapacitet på 150.000 fordon, och det första spadtaget av fabriken kommer att tas under 2016.

”Vi är glada att Jaguar & Land Rover har valt Slovakien för sin nya världsklass fabrik”, säger Robert Fico, Slovakien premiärminister. ”Detta beslut visar att med en stabil och solid affärsmiljö, är Slovakien en attraktiv plats för investerare. Och äktenskapet mellan slovakiska hantverk och brittiska ingenjörs är mycket lovande. ”

Den nya fabriken är ytterligare ett tillägg till Jaguar & Land Rovers internationella tillverknings närvaro som företaget har. Man inledde även byggandet av sin Brasilien fabrik i slutet av 2014.

Jaguar & Land Rover har valt Slovakien som platsen för sin nya anläggning med beaktande av ett antal andra platser, inklusive andra europeiska länder, USA och Mexiko.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *