Kia Rio

Kia har presenterat ny Rio med facelift och mildhybrid

Kia Rio är en ganska populär modell och är en bil vi se ofta på dom svenska vägarna, nu är det dags för modellen att få sig en facelift samt erbjuds som mildhybrid.

Kia har nu presenterat deras facelift, fjärde generationen av Rio där mindre detaljer har uppdaterats när det kommer till designen men det har tillkommit ny teknik till modellen samt att Rio nu även erbjuds som mildhybrid.

Framtill på nya Rio kommer vi bland annat få en mindre grill, men vi hittar ny dimljus med ny placering samt LED-strålkastare denna gången, det kommer även gå att få Rio i två nya färger Perennial Grey och Sporty Blue, sist men inte minst så kommer nya 16-tums fälgar att finnas som tillval.

Inne i nya Rio så kommer vi få lite nya materialval som är bättre och betydligt mer slittåliga, vi hittar även att infotainmentsystemet har växt till sig och får nu en skärm på åtta tum, utöver det så kommer Rio utrustas med Apple CarPlay och Android Auto helt trådlöst, slipper kabel nu alltså.

Kia Rio

Den största nyheten är nog helt klart att Rio nu kommer erbjudas som mildhybrid som Kia valt att kalla för EcoDynamics+. Detta är en kombination av trecylindrig bensinare med turbo på 1,0 liter som kombinerats med ett 48-voltsystem där effekten kan variera mellan 100 eller 120 hästar. Till denna motor får man dock endast en manuell växellåda fast en intelligent sådan. Kopplingen är elektronisk vilket gör att den hjälper till att hitta mellangasen vilket ska göra växlingen lättare och mjukare enligt Kia.

Nya Kia Rio kommer börja säljas under tredje kvartalet, men vad priset hamnar på vet vi inte i nuläget.

Kia Rio Kia Rio Kia Rio Kia Rio

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *