Kia lanserar nya Sportage GT

6-7 februari introduceras nya Kia Sportage GT Line 2,0 l CRDi AWD i Sverige vilket är en modell som får representera den fjärde generationen Sportage. 1993 och för tjugotre år sedan lanserades den första generationen, nummer två kom 2004 och nummer tre 2010.

I mars lanseras utrustningsalternativet Komfort med motorerna 1,6 l GDI, 1,7 l CRDi i framhjulsdrivna utföranden samt 2,0 l CRDi AWD.

Nya Kia Sportage har växt till sig på längden och har dessutom fått en större hjulbas men för övriga dimensioner så är de samma som föregångaren. Lastutrymmet har dessutom ökat med åtta procent och lasthöjden i bagaget har ökat i och med att golvet i bagageutrymmet kan sänkas.

Utvecklingsteamet har lagt ned extra energi för att minska buller och vibrationer, och man har använt sig mer av ljudabsorberande material på nuvarande modell. Den aktiva säkerheten har utvecklats betydligt och bilen är nu utrustad med ett avancerat autobromssystem. Förutom autobroms finns även filövervakningssystem, helljusassistans, hastighetsgränsinformation, dödavinkelvarning och varning för bakomvarande fordon beroende av utrustningsspecifikation.

Nya Sportage finns med två utrustningsspecifikationer, Komfort och GT Line, och som brukligt för bilar från Kia är bilen välutrustad redan i standardutförande.

I Komfortpaketet ingår t ex Xenon-ljus, 7” navigation, backkamera, autobroms, eluppvärmbara yttre bakre sittplatser, rattvärme, filövervakningssystem, helljusassistans, skyltscanning, farthållare, LED-ljus fram och bak och ACC.

Till Sportage 2,0 l CRDi AWD och 185 hk erbjuds ett GT Line-paket och är den modell som har sin säljstart om drygt en vecka. GT Line står för att bilen, som förutom utrustningen i Komfortpaketet, bland annat har lädersportklädsel, LED dimljus i iskubsformat, Bi-Xenon med AFLS och automatisk höjdjustering, 8” navigation med backkamera, hasplåtar i aluminium, dubbla synliga utblås , 19”-hjul och aluminiumfälgar, elmanövrerade framstolar, dödavinkelvarning, varning för bakomvarande föremål vid backning, elmanövrerad baklucka, panoramasoltak och nyckelfritt system. Väljer man en bil med automatlåda ingår också elektrisk parkeringsbroms och självparkeringssystem.

Till alla motorer finns sexväxlade manuella växellådor samt sexstegad automatlåda som tillval till 2,0 l CRDi.

Priser: Sportage 2,0 l CRDi AWD GT Line  318 800 kr

Sportage 2,0 l CRDi AWD GT Line Aut       333 700 kr

 

 

 

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *