Range Rover Evoque

Land Rover presenterar två nya laddhybrider

Land Rover fortsätter att satsa på laddhybrider och har nu presenterat att två av deras redan kända modeller kommer gå att få som trecylindrig laddhybrid med över sex mil i räckvidd på bara el.

Nya Discovery Sport visades upp för snart ett år sedan och redan då visste vi att en laddhybrid var på gång. Nu har Land Rover äntligen visat upp Evoque och Discovery Sport som laddhybrider som alltså har en trecylindrig bensinmotor tillsammans med elmotor.

Drivlinan som sitter i dessa två modeller består av en trecylindrig 1,5 liter bensinmotor på totalt 200 hästar och en elmotor på 110 hästar som är kopplat till att batteripaket på 15 kWh. För att kunna driva allt detta så är det kopplat till en åttastegad automatlåda och som i sin tur driver på alla fyra hjulen. Fler modeller kommer att få ta del av samma drivlina framöver men exakt vilka modeller det handlar om vet vi inte i nuläget.

Det kommer vara möjligt att snabbladda bilarna som kan gå från tomt batteri till 80 procent på endast 30 minuter vilket helt klart godkänt. Räckvidden för Evoque ligger på 6,6 mil på endast el och Discovery Sport får nöja sig med 6,2 mil.

Vad prislappen hamnar på av dessa två modeller vet vi inte i nuläget men lanseringen är planerad till sommaren.

Range Rover Evoque Range Rover Evoque

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *