BMW iX3

Lite mer information om BMW iX3

BMW har nu delat med sig lite mer om kommande iX3 med bland annat räckvidd samt storlek på batteripaketet som överraskar med räckvidden.

Vi vet redan sedan en tid tillbaka att BMW jobbar på en helt eldriven X3 modell men mycket mer än så har vi inte fått reda på. Nu har dock BMW valt att dela med sig lite och vi har fått reda på att batteripaketet i bilen kommer ligga på 74 kWh vilket är överraskande stort.

Men tack vare detta paketet så kommer vi kunna ta oss ungefär 44 mil på en laddning vilket är över förväntan med tanke på bilens storlek bland annat. Ett annat plus är att iX3 kommer ha stöd för snabbladdning upp till 150 kW vilket kommer göra att vi kan ladda bilen betydligt snabbare än många andra.

BMW iX3

Det är en helt ny generation eDrive från BMW som vi även kommer få se i kommande modellerna i4 samt iNEXT framöver. Motorn som sitter i iX3 kommer ge 286 hästar samt 400 Nm i vridmoment och all drivs på bakhjulen.

BMW siktar på att lansera iX3 nån gång under 2020 men jag skulle gissa det blir ganska tidigt 2020 då bilen redan känns färdig.

BMW iX3

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *