Mazda MX-5 årets bil i Japan

Helt nya Mazda MX-5 blev Årets Bil i Japan 2015-2016. Motivering till utmärkelsen är bilens design och avancerade Skyactiv-tekologi.

De noterade även de utmärkta köregenskaperna och bränsleeffektiviteten tack vare den lätta, men ändock mycket vridstyva, karossen.

– Vår MX-5 representerar allt som vi står för när det gäller biltillverkning och företagsfiliosofi, säger Masamichi Kogai, President och CEO Mazda Motor Corporation. Vi är därför mycket glada och nöjda över att ha fått denna förnämliga utmärkelse. Mazda kommer alltid att utveckla och bygga bilar som gör livet litet ljusare och roligare.

Mazdas nya MX-5, som snart tillverkats i en miljon exemplar sedan starten 1989, har onekligen redan blivit en stor succé runtom i världen och även här i Sverige. Trots att de första kundbilarna kom till Sverige i mitten av oktober har redan 48 stycken registrerats. Totalt är i nuläget 131 kund sålda, men de flesta kunderna väntar med att registrera sina bilar till våren. Mazda Motor Sverige har dock lyckats få leverans av ytterligare 102 bilar till och med maj månad 2016.

– Vi är mycket nöjda med det stora positiva intresset för nya MX-5, både från kunder och inte minst från media, säger Klaus Oest, VD Mazda Motor Sverige. Vi har jobbat hårt för att få fler bilar till Sverige och förhoppningsvis skall ingen kund bli utan.

Helt nya Mazda MX-5 finns på den svenska marknaden både med en 1.5 liters motor på 131 hk och en 2.0 liters motor på 160 hk. Priserna börjar på 224 900 kronor.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *