Mer om nya E-klass dieselmotorer

Mercedes Benz presenterar 13 procent snålare och 34 kg lättare dieselmotorer.

Den nya Mercedes E-klass kommer att bli den första modellen att använda företagets nya dieselmotor kallad internt för OM 654.

Detta kommer att bli märkets första helt fyrcylindrig dieselmotor i aluminium och få beteckningen E220d. Den ersätter den gamla 2,2-litersmotorn med en ny 191hk 2,0-liters som erbjuder cirka 13 procent lägre bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. Detta leder till en förbrukning på 3.9l/100 km blandad körning.

Den nya motorenheten är betydligt lättare än motorn den ersätter och mer kompakt, väger 168.4kg kontra gamla som låg på 202.8kg. Dessutom säger Mercedes att de har utformat den nya dieselmotorn för att möta lagstiftning för framtida utsläppskrav.

Diesel motorn innehåller ytterligare isoleringsåtgärder och förbättrade katalysatorbeläggningar.Bara E220d och E350d modeller tillgängliga vid lanseringen.

”Den nya premium dieseln är mer effektiv och kraftfull, lättare och mer kompakt – och de är utformade för att uppfylla alla framtida globala utsläppskrav”, säger Prof. Dr. Thomas Weber, medlem av Daimlers styrelse med ansvar för utveckling och chef för Mercedes-Benz Cars utveckling. ”Enligt vår uppfattning är dieselmotorn oumbärliga i lastbilar och personbilar om vi vill att ytterligare minska CO2-utsläppen från trafiken.”

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *