Mercedes-Benz G-klass (Geländewagen) driving experience 2015

Mercedes Benz bjöd in oss på en händelse rik dag på en terrängbana söder om Stockholm för att presentera deras nya tillskott i Geländewagen -klassen, G500 4×4².

G-klass är en gammal design som tar ca: 100 timmar att montera ihop ( tre ggr längre än en automatiserad biltillverkning). G-klass som har funnits i över 35 år har fått smärre facelifts under alla dessa år men.

Vi fick även chansen att få testa på G500 uppför branta sandbackar och G350 diesel i skogsterrängen. Under eventdagen så så kunde man bara se hur vuxna pojkar och tjejer för den delen satt i sina stora leksaksbilar och ett leende från öra till öra. Inklusive undertecknad.

MB Experience #2

MB Experience #1

G500 4×4²

MB Experience #4Båda G500 bilarna har V8:or på 4 liter och 422hk, svårt att inte att få nog av G500:s motorljud. Bilarna är riktiga monster.

Vad vi än utsatte bilarna för under vår dag på terrängbanan så var det utan några som helt drama. Den bara tuffar på liksom.

Det var längesedan man kände att, ”den här bilen vill jag ha”. Känslan går liksom inte att förklaras på något annat sätt mer än att den måste upplevas.  Vilka är det då som kommer att köpa G500 4×4² ?

Jag ställde frågan och fick till svar, att hen som har en Ferrari när man vill ha hastighet, Rolls Roycen när man vill ha komforten och G500 4×4² när man vill ut och ”leka av sig” i lervällnigen eller i öknen. Men smakar det så kostar det. G500 4×4² börjar på nästan 2.2 miljoner SEK.

Och den vanliga G500 på nästan 1 miljon SEK. Så det är ingen vanlig SUV vi pratar om, det är en Geländewagen.

Om man skall sammanfatta Mercedes eventet så kan jag inte säga annat än att dom får toppbetyg. Allt ifrån logistiken till banan till informationen som vi fick över hur dagen skulle se ut och sist men inte minst dom professinella instruktörerna som visade stor professionalism trots att vissa deltager inte alltid hängde med instruktionerna som givits.

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *