Mercedes-Benz visar upp GLS

Mercedes har nu visat upp sin lyxigaste SUV hittills som går under namnet GLS och inte helt oväntat en S-klass fast i SUV-storlek.

Det är inte en helt ny bil vi pratar om utan det är en GL-modell som man slängt på ett större facelift samt lyxat till den med mindre detaljer utvändigt såsom ny grill samt nya lampor fram och bak.

Bilen har plats för upp till sju personer och precis som innan hittar vi skärmen i mitten av bilen som inte varit allt för älskad av många men lever vidare.

Under huven hittar vi bland annat en V8:a på 450 hästar och 700 Nm i GLS 550 4Matic versionen. Det kommer även en GLS 450 på 362 hästar via en turbomatad V6 3.0 liter samt att det kommer en GLS 350d som ger ifrån sig 255 dieselhästar. Samtliga bilar som vi nämnt jobbar med en niostegad automatlåda som vi sett i tidigare Mercedes bilar.

Det kommer inte helt oväntat även en AMG modell, GLS 63 AMG som får totalt 577 hästar och får nöja sig med en sjustegad automatlåda.

Man kommer kunna börja beställa bilen i December men några priser finns det ännu inte, planen är att visa upp bilen på Los Angeles Auto Show i December.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *