Mercedes GLC

Mercedes GLC laddhybrid börjar säljas i Sverige

Mercedes har nu avslöjat hur mycket laddhybriden med diesel kommer att kosta i Sverige och detta i samband med att man börjar sälja modellen.

För några månader sedan fick vi se nya Mercedes GLC som vi redan då visste var på gång med en laddhybrid tillsammans med en dieselmotor, nu vet vi dessutom hur mycket den kommer att kosta. Laddhybrid med bensinmotor finns redan och den kostar från 559 900 kronor.

Vill man istället ha GLC laddhybrid med en dieselmotor så kommer priset att börja från 601 900 kronor för den vanliga suv-modellen och coupé-modellen kommer att kosta från 636 900 kronor.

Det vi hittar under huven på denna laddhybrid är en dieselmotor på fyra cylindrar som ger 194 hästar och sedan kopplas samman med en elmotor på 122 hästar, systemeffekten på nya GLC laddhybrid diesel blir då 306 hästar och 700 Nm i vrid. Denna kombinationen av motorer ska göra att bilen kan ta sig 0-100 km/h på 6,2 sekunder.

Skulle man bara vilja köra på el kommer man kunna ta sig ungefär fyra mil och detta tack vare batteripaketet som ligger på 13,5 kWh. Dock finns det stöd för lite snabbare laddning, 10 till 100 procent på ungefär 1,5 timmar om man har laddare som klarar 7,4 kW.

Mercedes GLC Mercedes GLC

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *