Mercedes AVTR

Mercedes visar upp ny konceptbil med Avatar-inspiration

Mercedes finns med på årets CES-mässa och har nu visat upp en ny konceptbil som fått mycket inspiration från kommande Avatar filmerna.

Modellen heter koncept AVTR som är en bil som Mercedes tagit fram tillsammans med James Cameron som är mannen bakom Avatar.

Med denna bilen så vill Mercedes visa upp lite vart bilarna är på väg att gå och att man vill ta bort kopplingen som är idag mellan maskin, människa och natur, bilen ska i stort sett göra allt jobbet och detta ska man göra på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

Det finns ingen ratt i denna bilen utan istället finns det som nån typ av platta i mittpanelen som man styr bilen med. Flera delar av bilen är miljövänliga samt veganska, bland annat är lädret inne i bilen helt veganskt och tillverkat helt av återvunna kläder, golvet hittar vi Karuun-trä och även batteriet har Mercedes som mål att göra helt återvinningsbart, vi ska alltså kunna slänga batteriet i komposten utan problem.

Batteriet kommer ligga på 110 kWh och ha en räckvidd på ungefär 70 mil som det ser ut nu. Det kommer bli möjligt att ladda bilen fullt på endast 15 minuter, men detta är även en tid som Mercedes vill få ner ytterligare. Effekten på AVTR är enligt Mercedes just nu på cirka 480 hästar.

Hur mycket av konceptet på AVTR som faktiskt kommer följa med till produktionsfärdiga bilar återstår att se men helt klart intressant att se vart utvecklingen av bilar kommer att gå i framtiden.

Mercedes AVTR Mercedes AVTR Mercedes AVTR Mercedes AVTR

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *