Nikola Badger

Nikola Badger har visats upp och imponerar

Nikola är mest känt för sina kommande elbilar men denna pickup kommer inte endast att kommer som eldriven utan även bränslecell.

Vi vet sedan tidigare att Nikola jobbar på en pickup och har tidigare även visat upp eldrivna lastbilar. Nu har vi äntligen fått se deras pickup Badger som ser ut som en pickup vi är vana vid och inte som Teslas Cybertruck.

Nikola Badger är en ganska stor bil, den är 5,9 meter lång, 2,16 meter bred och 1,85 meter hög. Just höjden gör att Badger inte kommer ha det svårt att ta sig fram på tuffare vägar.

Under huven komemr det skilja sig lite, det kommer finnas en eldriven modell med batteripack på 160 kWh som ska ge en räckvidd på 48 mil. Men det kommer även finnas en vätgasdriven bränslecell modell och då ha man en räckvidd på 96,6 mil men kommer även ha elmotor som kan ta över om vätgasen tar slut.

När det kommer till just pickup modeller så är det viktigt att veta hur mycket man kan dra och Nikola meddelar att Badger kommer klara att dra hela 3,6 ton vilket är imponerande med sina elmotorer.

I nuläget vet vi inte när Nikola Badger kommer börja säljas samt prislappen, men bilen kommer att ha premiär på Nikola World 2020 som är i september.

Nikola Badger Nikola Badger Nikola Badger Nikola Badger

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *