Nissan LEAF jubileum

Nissan har investerat 3,7 miljarder euro i LEAF, och Nissan har fler stora expansionsplaner inom el-bils segmentet.

Med den 100% elektriska Nissan LEAF så kan Nissan med goda skäl fira sina fem år i spetsen för el-bils marknaden.Nissan är stolta över faktumet att ingen annan biltillverkare har producerat lika många elbilar eller har lika lång räckvidd utan att släppa ut skadliga utsläpp. LEAF kunder har tills idag kört totalt två miljarder kilometer, för att göra det mer intressant så motsvarar det 2600 tur- och returresor från jorden till månen. Nissan uppskattar att 328,482 ton koldioxid har hindrats från att komma in i luften, enligt deras 5-åriga försäljningsvolym.

Den japanska tillverkaren kommer också att leverera sin 200000:e. LEAF bil i januari, vilket är en fantastisk siffra för en bil som inte många skulle beskriva som särskilt attraktiv. På pappret har dock LEAF utsetts till Årets bil i Europa och Japan, och har även vunnit det prestigefyllda World Car of the Year.

Nissan har investerat mer än över 3,7 miljarder euro i el-bils projekt och planer för ytterligare expansion inom denna industri/segment finns på bordet. Bolaget har rapporterat att det nu finns nästan 10.000 CHAdeMO Snabbladdare tillgängligt över hela världen, vilket kan ladda din LEAF från “lågt batteri varning” till ca 80% kapacitet på bara 30 minuter.Den första i raden att utveckla denna infrastruktur är naturligtvis Japan, med 6000 laddare hela landet – vilket resulterar i största QC nätverket i världen.

Att Nissan har lyckats med sin produkt tyder på att konsumenterna blir mer medvetna om vad som händer med vår planet och vad som håller på att hända om vi inte själva blir medvetna. Motreaktionen blir ju då att  Nissan vågar tro ännu mer på sin produkt och då satsa ännu mer för att effektivisera Nissan bilarna ännu mer. Vi konsumenter måste bli mer medvetna och då kommer det fina el-bilar som skall ta oss runt från punkt a till punkt b och kanske punkt c.

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *