Ny generation Peugeot 208 är här

En helt ny Peugeot 208 har presenterats och denna gången kan man köra på antingen bensin, diesel eller helt på el.

Peugeot 208 kommer att bygga på den helt nya plattformen CMP/e-CMP (Common Modular Platform) som tack vare den plattformen gör det möjligt att bygga nya 208 med antingen bensin, diesel eller helt eldriven.

e-208 är helt klart den mest intressanta där vi hittar ett batteripaket på 50 kWh som ska göra att bilen kan ta sig 34 mil på en laddning. Elmotorn levererar 136 hästar och 260 Nm vilket räcker gott för en såpass liten bil.

Väljer man att ladda e-208 via ett vanligt vägguttag hemma så tar det ungefär 16 timmar att ladda bilen fult, väljer man istället en snabbladdare eller Wall box 7,4 kW som Peugeot kallar det så tar det åtta timmar och med en startare Wall box på 11 kW så tar det ungefär fem timmar.

Men ett stort plus är att om man väljer att ladda bilen via en av billaddarna ute på vägarna eller shoppingcenter så kan man ladda upp till 80 procent av batteriet på endast 30 minuter.

Inte helt oväntat heller så har Peugeot utrustat nya 208 med flera säkerhetssystem såsom Automatic Emergency Braking, dödavinkelvarnare, adaptiv farthållare och system som varnar för trötthet.

Peugeot 208 kommer börja säljas till hösten och några priser har ännu inte avslöjats.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *