Nya 500 från Fiat är här!

Fiat har nu presenterat nya 500 och ögat kanske inte ser särskilt mycket av nyheterna men det är faktiskt över 1 900 nyheter i nya 500 enligt Fiat.

Nya 500 från Fiat har visats upp lagom innan Frankfurt och ska komma med en hel del nyheter, mycket som kanske inte ögat kan se men enligt Fiat är det över 1 900 nyhter denna gången.

Det har gått hela åtta år sedan första nyversionen av 500 visades upp och modellen lever vidare med mindre uppdateringar nästan varje år, man har lyckats få sålt hela 1.5 miljoner bilar och fler lär det bli.

Storleksmässigt är nya 500 lika stor så där har inte mycket ändrats men mer teknik har tryckts in samt ett nytt infotainment-system som ska göra det möjligt att få bilen lite mer personlig.

Framtill hittar vi nu LED-strålkastare tillsammans med nya DRL-ljus samt att lamporna bak har fått en helt ny design som helt klart ser lite modernare ut. Hoppar vi in i bilen hittar vi nu en skärm på sju tum som gör det möjligt att ställa in ett och annat, mest sådant vi är vana vid såsom navigation från TomTom, ljud, parkeringshjälp m.m.

Under huven hittar vi nu en 1.2 liters bensinare på 69 hästar och 102 Nm som ska få ner bränsleförbrukningen till endast 0,49 liter per mil blandad körning. Fastän Fiat 500 endast är 3.57 lång och 1.63 meter bred så har man 185 liter i lastutrymme.

Nya Fiat 500 kommer kosta från 129 900 kr i Sverige och kommer börja säljas den 18 september.

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *