Nya Audi A6 Avant är här

Nyligen fick vi se hur nya Audi A6 skulle se ut som sedan, nu är det dags att visa upp kombiversionen och även här är alla mildhybrider.

Audi A6 är utan tvekan en väldigt populär modell för Audi och det brukar vara framför allt Avant (kombi) som är den som säljer mest och som vi ser mest utav på vägarna.

Nu har nya A6 Avant visats upp och det är helt klart en modern bil med den senaste tekniken, precis som vi är vana att se Audi. När det kommer till en kombi så är det just bagageutrymmet som är viktigt och nya Audi A6 sväljer 565 liter och det är faktiskt exakt lika mycket som tidigare A6. Fäller man ner sätena så klarar bilen av 1 680 liter vilket är lika mycket det som tidigare A6.

När det kommer till storleken så är nya A6 Avant nästan lika stor som tidigare A6 förutom att bilen nu är en centimeter högre samt en centimeter bredare, längden är fortfarande densamma 4,94 meter. Men fastän att måtten nästan är densamma som tidigare A6 så är bilen betydligt rymligare.

Gällande motoralternativen så har vi fyra olika att välja mellan till att börja med.

  • 3.0 liter V6 TDI – 231 hästar
  • 3.0 liter V6 TDI – 286 hästar
  • 3.0 liter V6 Bensin – 340 hästar
  • 2.0 liter TDI – 204 hästar

Samtliga alternativen kommer att utrustas med ett mildhybridsystem där enligt Audi ska 0,7 liter per mil försvinna med hjälp av elmotor. All energi för detta lagras i ett separat litiumjonbatteri där systemet i sig kommer göra det möjligt att stänga av förbränningsmotorn i hastigheter mellan 55 – 160 km/h.

V6-diesel alternativen får ta del av Audis åttastegade tiptronic-automatlåda medan bensin alternativen får nöja sig med S-tronic dubbelkopplingslåda.

Som vanligt när det gäller Audi så erbjuder A6 Avant en hel del teknik samt säkerhetssytstem såsom LED Matrix (LED-strålkastare är standard), förarassistanssystem som tar hjälp av fem radarsensorer, fem kamero, tolv ultraljudsensorer och en laserskanner. Vi hittar som vanligt även adaptiv farthållare och Cross Traffic Assist som är ett system som bromsar om en olycka är påväg att inträffa i en korsning.

Nya Audi A6 Avant planeras ha marknadslansering i september men när vi kan börja beställa vår A6 Avant är ännu okänt, så även priserna.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *