Nu har nya Corvette C8 äntligen presenterats som det så länge läckt spionbilder på men nu är den alltså officiell och utrustas med mittmotor för första gången.

Mittmotor är nog den största nyheten hos Corvette C8 och just motorn i sig är en V8 på 6,2 liter som ska ge 494 hästar samt ett vridmoment på 637 Nm, detta gör att bilen ska klara av 0-100 km/h på under tre sekunder. Allt detta är i sin tur kopplat till en helt ny dubbelkopplings automatlåda med åtta växlar.

Men är det kommer till utseendet så har bilen fått si ett lyft men samtidigt som ser man att det fortfarande handlar om en Corvette här med lite skarpare linjer samt en sportigare look som varit lite vad varje ny Corvette har erbjudit. Fördelen är att här får man en ny modern sportbil, med mittmotor, bra med kraft under huven till ett priset som är betydligt lägre än till exempel Ferrari, men en Ferrari kommer alltid vara en Ferrari.

Väl inne i nya Corvetten så hittar vi en massa modern, bland annat kan man väljer till ljudsystem från Bose men det bästa av allt är nog ändå 12 tums displayen på insidan där det mesta styrs.

Nya Corvette C8 kommer att börja produceras slutet på året och första leveranserna sker början på 2020. Några priser har ännu inte avslöjats.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *