Nya regler för Bonus-malus redan 2022

Regeringen har nu presenterat hur Bonus-malus kommer att se ut nästa år och tanken är densamma, men man justerar lite summor till det bättre och sämre.

Väljer man att köra en elbil så har man rätt att få en bonus på 70 000 kronor och detta kommer även att gälla under 2022. Men redan 2023 så kommer denna summan dock att sänkas till 50 000 kronor istället.

Försäljningen av elbilar fortsätter att öka i Sverige och detta gör att man alltså inte kan erbjuda alla 70 000 kronor då denna summan kan ta slut, skattepengarna räcker helt enkelt inte till.

Nöjer man sig dock med att köra en laddhybrid så har man också rätt till bonus, då är det dock max 20 000 kronor som gäller och 10 000 kronor år 2023. Lite tråkigt då allt sänks men samtidigt så väntas vi se betydligt fler elbilar och laddhybrider på vägarna framöver.

För att få rätt till bonus så har man nu sänkt från 60 till 50 gram utsläppt, till 2023 kommer detta att sänkas till endast 30 gram.

Så kort och gott så vill regeringen ge en bonus till dom som faktiskt väljer att köra miljövänligare med en liten bonus, men denna bonusen minskar snabbt också, bara en tidsfråga innan Bonus-malus försvinner helt.

Bonus Malus 2022

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *