Porsche Mission E, den helelektriska fyradörrars sportbilen

Porsche Mission E, den helelektriska fyradörrars sportbil koncept som orsakade en sådan uppståndelse på 2015 Frankfurt Motor Show, har fått grönt ljus för produktion.

Porsches styrelse har gett klartecken för en full produktions version av Porsche Mission E. Det blir den första officiella helt elektriska Porsche ”i slutet av decenniet.” – Och det är osannolikt att det kommer att vara den sista. ”Med Mission E, gör vi ett tydligt uttalande om framtiden för varumärket, säger Porsches styrelseordförande Dr. Wolfgang Porsche. ”Även i en starkt föränderlig bilism värld kommer Porsche behålla sin position med denna fascinerande sportbil.”

Mission E produktions projektet förväntas skapa mer än 1000 nya jobb på Porsches Stuttgart-Zuffenhausen bas. Omkring 700 miljoner euro satsas på platsen, med en ny monteringsfabrik på väg och motorfabriken expanderas för produktionen av elmotorer.

The Mission E-konceptet är en fyrdörrars sportbil – lite som en hoptryckt Panamera.

porsche mission e interior

Hur snabb är Porsche Mission E?  

Porsche hävdar uppdraget E passerar 100 km/h på ”mindre än 3,5 sekunder”, och förbi 200 km/h på bara ett tiotal sekunder. Toppfart tiden kommer att vara ”mer än 250 km/h”. Den dubbla motor layouten ger fyrhjulsdrift och 911 s fyrhjulsstyrning funktioner kommer att integreras. Batterierna är monteras så lågt som möjligt inom kompositkonstruktion för en mer marknära tyngdpunkt.

Laddningen tar mindre än en kvart för att uppnå 80% laddning med en ny typ av snabb laddning, hävdar Porsche.Volkswagen har lovat att lansera 20 elektriska eller plug-in hybridmodeller i slutet av decenniet.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *