Renault visar upp nya Capture

Renault Capture får sig en uppdatering och den största nyheten denna gången är att man kommer kunna få bilen som laddhybrid.

Renault Capture har inte fått sig ett lite nytt utseende, plattformen som bilen bygger på är ny nu och heter CMF-B och är nu samma plattform som Clio byggs på. Detta har bland annat gjort att bilen har växt lite nu och är bland annat elva centimeter längre på längden och hjulbasen har i sin tur ökat med två centimeter.

När det gäller utseendet så är det mindre detaljer som har uppdaterats så som lampor samt spoiler, annars ser man fortfarande stora Renault-loggan framtill i grillen. Inne i bilen så har Capture fått en ny instrumentbräda som vi känner igen från nya Clio och ger bilen en mer modern känsla.

Motoralternativen kan variera lite, antingen väljer man bensinare med effekt på mellan 100 och 155 hästar eller diesel mellan 95 till 115 hästar. Allt detta kopplas i sin tur en manuell växellåda på 5 eller 6 växlar. Det finns även en sjustegad automatväxellåda med dubbelkoppling.

Men den största nyheten är att 2020 kommer Capture att erbjudas med plug-in hybridmotor som då går under namnet E-TECH Plug-in som består av en 1,6 liters motor tillsammans med en elmotor som i sin tur är kopplat till batteriet på 9,8 kWh och ska ha en räckvidd på 45 kilometer.

I nuläget finns det inga priser för nya Capture heller inget datum om när bilen tänkas börja säljas.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *