Renault Twingo

Renault visar upp Twingo som elbil med kort räckvidd

Renault Twingo är ingen stor bil men det påverkar även att räckvidden blir kort och frågan är om detta är den elbilen som folk är ute efter.

Det är ingen hemlighet att alla biltillverkarna jobbar på sina lösningar när det kommer till elbilar och nu har även Renault visat upp sin elbil som är en mindre modell.

Renault Twingo som elbil låter som en bra kombination men det har sina brister, bland annat så kan man endast ta sig 18 mil på en laddning vilket är betydligt mindre än många andras konkurrenter såsom VW e-Up! som tar sig över 25 mil och Skoda Citigo iV som tar sig över 26 mil.

Renault Twingo får nöja sig med ett batteripaket på 22 kWh och sin ända lilla elmotor på 81 hästar och 160 Nm i vrid. Väljer man att ladda bilen via ett eluttag kommer även detta att vara något negativt, det kommer ta över 13 timmar att ladda bilen. Har man dock en snabbladdare på 11 kW så tar det ”endast” två timmar att ladda från 0 till 80 procent.

Jag vet inte om det är synd eller inte men Renault Twingo kommer inte att säljas i Sverige som det ser ut nu så vi hoppas på en större modell som är eldriven med betydligt bättre räckvidd.

Renault Twingo Renault Twingo Renault Twingo Renault Twingo Renault Twingo

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *