Rimac Nevera

Rimac presenterar nya Nevera med nästan 2000 hästar

Rimac känner sig äntligen redo med C_Two som alltså heter Nevera och kommer vara en bil som imponerar med sin prestanda och prislapp.

Rimac Nevera är en intressant bil, en bil som varit under utveckling i flera år, men nu verkar Rimac känna sig redo att presentera en produktionsfärdig version.

Nevera kommer från kroatiskan som är Rimac ursprung och betyder “misstro”, men det är också ett vanligt begrepp som kroaterna använder sig utav när en storm kommer plötsligt och flyger fram längst kusten med kraft och mycket blixtrar.

Men åter till bilen, drivlinan i Nevera är kanske inte helt oväntat elektrisk och har totalt fyra motorer som i sin tur genererar totalt 1 914 hästar och har ett vrid på hela 2 360 Nm. Batteriet i Nevera har en H-form och är vätskekyld, 6 960 celler som i sin tur ger 120 kWh.

Rimac Nevera ska klara 0-100 km/h på endast 1,85 sekunder eller varför inte 0-161 km/h på endast 4,3 sekunder. Toppfarten ska ligga på hela 412 km/h vilket är galet snabbt för en elbil.

När man ska få stop på bilen så har man bromsar precis som alla andra bilar, men även elmotorerna hjälper till att bromsa bilen och detta genom teknik som fördelar bromskraften mellan däcken, något som föraren i sig aldrig behöver tänka på. Är bromsar viktiga så har Rimac valt Brembo bromsar på hela 390 mm.

Prislappen ligger på från 2 miljoner euro och Rimac planerar att endast tillverka 150 exemplar av Nevera.

Rimac Nevera Rimac Nevera Rimac Nevera Rimac Nevera Rimac Nevera Rimac Nevera

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *