Rykte: VW skrotar nya DSG-lådan

VW ser ut att skippa vad som skulle bli deras nästa DSG växellåda med hela tio växlar, men frågan är varför och om det är sant.

VW hade planer på att släppa en tiostegad dubbelkopplingslåda som går under namnet DSG eller mer exakt DQ511 som hade offentliggjorts och skulle bli klar till bilarna 2016, men nu har det kommit information från anonyma källor om att VW valt att skrota hela detta projekt pågrund av för höga utvecklingskostnader.

Varför just tiosteg var att man skulle ha en extra låg etta för t.ex SUV-modeller samt en typ av “överväxel” för motorvägskörning och få ner varvtalen så mycket som möjligt.

Idag finns det redan nio stegad låda från t.ex Mercedes och Land rover, även Ford har skickat patent på en automatlåda som har hela elva steg så att VW valde just tio steg kommer inte som en större överraskning.

VW valde att skrota den nya DSG-lådan för att utvecklingen är och blev väldigt dyr då det skulle bli en väldigt komplex växellåda som gjorde att VW ville satsa dessa pengar på annat istället och behåller den DSG-lådan som man har idag.

Om vi nånsin får se en tio stegad låda från VW återstår att se, men en ny automatlåda kommer det definitivt behövas inom kort med tanke på att konkurrenterna jobbar för fullt med automatlådor som har fler än sex steg.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *