Spyros Panopoulos Project Chaos

Spyros Panopoulos Project Chaos har 3000 hästar

Spyros Panopoulos jobbar på ett projekt som är en superbil och superbil är kanske till och med en underdrift när detta kommer bli en bil med 3000 hästar.

Spyros Panopoulos Project Chaos blir förmodligen inte en bil vi kommer få se på vägarna allt för ofta, men Spyros Panopoulos är mannen som ligger bakom Project Chaos och det finns en hel del att gräva in sig i denna utvecklingen.

Under huven hittar vi en dubbelturbo V10 på 4,0 liter som bara den levererar 2000 hästar, man har gjort om en hel del i motorn där vi hittar bland annat kamaxlar i titan och ventiler som fått sig en Inconel-behandling. Det som gör motorn ännu mer unik är att kolvarna och vevstakarna är 3D-utskrivna vilket gör det lite mer unikt, tack vare alla dessa komponenter så ligger varstoppet på hela 11 000 varv vilket mer låter som en motorcykel än bil.

Men det går även att välja kolvar och vevstakar i kolfiber istället vilket då även gör att effekten ökar till hela 3 000 hästar och då är även varvstoppet på 12 000 varv(!).

Project Chaos kommer att driva på alla fyra hjulen och till denna monster-motor är en åttastegad dubbelkopplingslåda kopplad vilket säkert också har en och annan modifikation. Avgassystemet är inte helt oväntat kanske tillverkad i titan och kommer ge ett ljud som vi sent kommer glömma med den motorn.

Bromsarna som är lika viktiga dom har ett bromsok tillverkat i magnesium och skivor i keramik där storleken ligger på 428 millimeter fram och 416 millimeter bak.

Vi får dock vänta till tidigast nästa år på Genève mässan innan vi får se Project Chaos som ser ut att vara en bit bort men helt klart en intressant superbil som har flera intressanta lösningar när det kommer till motorn.

Spyros Panopoulos Project Chaos Spyros Panopoulos Project Chaos Spyros Panopoulos Project Chaos

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *