Stefan Quandt ”måste” köpa hela BMW

Efter att Johanna Quandt gick bort nyligen har det blivit en jobbig situation för hennes son som kan bli tvungen att köpa upp hela BMW Group, men varför?

Johanna Quandt avled, 89 år gammal den 3:e augusti som var Tysklands rikaste kvinna samt den mest förmögna inom bilindustrin. Johanna började som sekreterare för BMW 1950 och kort där efter blev hon personlig assistent till Herbert Quandt, 1960 gifte dom sig och fick två barn, Stefan och Susanne.

johanna-quandt

Johanna Quandt

Men nu har tyvärr Johanna gått bort och Herbert som gick bort redan 1982 gör nu att Stefan (sonen) är den som lever kvar och ärver mammans 16,7% av företagets aktier i BMW Group.

Problemet nu är att enligt lagar i Tyskland så måste man lägga ett bud på företaget om man äger över 30% av aktierna och eftersom Stefan nu äger 34% kan han alltså bli tvungen att lägga ett bud på hela BMW Group, något som värderas till cirka 700 miljarder kronor.

Stefan har ansökt om anstånd hos tyska BaFin som är deras finansinspektion och hur man ska gå tillväga efter det är ännu oklart. Idag äger familjen Quandt 46,6% av BMW AG aktierna och just nu sitter Stefan som viceordförande i styrelsen, men som inom kort väntas gå över till ordförande.

Stefan-Quandt

Stefan Quandt

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *