Tesla Cybertruck

Tesla har presenterat sin Cybertruck

Precis som lovat har Tesla nu visat upp sin svar på hur en truck ska vara och enligt dom är detta en Cybertruck med helt annan design än vad vi är vana vid.

Då är dagen kommen när Tesla har visat upp hur dom tycker en användbar bil ska byggas och dom kallar den för Cybertruck.

Cybertruck har en väldigt annorlunda design mot vad vi är vana vid annars och det kan ha sina fördelar och nackdelar, men enligt Tesla har allt detta en funktion och ett syfte. Chassit på Cybertruck är bland annat byggt av en ny metall som ska tåla väldigt tuffa tag, enligt Tesla kan man slå bilen med en slägga utan att nånting ska hända. Även glaset på bilen ska vara armerat men när Tesla skulle demonstrera detta på sitt lilla event så gick glaset sönder, aj aj.

Cybertruck kommer att finnas i tre olika versioner där den billigaste modellen kommer driva på bakhjulen och ha en räckvidd på 40 mil samt ha en dragvikt på 3 400 kilo, 0-100 km/h på 6,5 sekunder och ha en prislapp på 40 000 dollar.

Men om inte det skulle räcka så finns det en lite värre som ha fyrhjulsdrift och detta med dubbla elmotorer, den ska ha en dragvikt på 4 500 kilo samt klara av 0-100 km/h på 4,5 sekunder. Dock får man då även betala 50 000 dollar istället.

Tesla Cybertruck

Värstingmodellen av Cybertruck kommer att ha fyrhjulsdrift och detta med hjälp av tre elmotorer, den ska ha en räckvidd på hela 80 mil samt kunna dra 6 350 kilo. Är 0-100 km/h viktigt så klarar den detta på endast 2,9 sekunder. Dock ligger prislappen på 70 000 dollar.

Flaket på alla tre versionerna av Cybertruck kommer klara av hela 1 600 kilo last och detta är utöver det som bilen alltså klarar av att dra.

Lite andra funktioner är bland annat luftfjädring, inbyggd luftkompressor, eluttag både 110v och 220v samt lite andra funktioner som kan behövas i en bil som Cybertruck.

Jag tycker personligen att Cybertruck är otroligt ful, den designen som används i denna bilen känns mer som en nödlösning och visst är det positivt att chassit är stryktåligt men jag tror mer det handlar om att dom inte kunnat forma och jobba med materialet som dom vill och istället valt att ha väldigt raka och kantiga linjer. Tråkig design och jag hoppas verkligen inte att framtidens bilar kommer gå i denna riktningen.

Tesla Cybertruck Tesla Cybertruck Tesla Cybertruck Tesla Cybertruck

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *