Tesla presenterar Model 3 -delvis

Tesla har nu visat upp Model 3 samt dragit igång förhandsbokningarna av bilen, men det dom visade upp är inte den färdiga produkten.

Tesla har valt att jobba lite annorlunda när det gäller Model 3, fastän att vi fått se den nu så är detta inte den helt färdiga produkten utan Tesla kommer visa upp bilen två gånger till innan den är helt klar.

Varför man valt att göra såhär är okänt men kanske har Tesla haft det svårt att hålla sig samt att dom nu slipper hålla bilen hemlig som många andra tillverkare kämpar med.

Model 3 kommer vara mindre än Model S vilket var väntat men ändå ha en räckvidd på cirka 35 mil vid lansering. Den ska klara av 0-100 km/h på sex sekunder men Tesla kommer släppa bättre versioner med mer krut i motorerna.

Priset kommer starta från 35 000 dollar och i detta så kommer autopilot, supercharge och panoramatak att vara standard i bilen, det kan hända att flera funktioner som standardiseras tills den blir färdig.

När det kommer till designen så påminner det en hel del om Model S fast i mindre format vilket kanske inte är så dumt. Elon Musk var duktig med att prata gott om Model 3 både när det gäller säkerheten i bilen men även att den ska vara den rymligaste bilen i sin klass och detta genom att batterierna nu sitter i golvet.

Teslas VD, Elon Musk kunde även berätta att deras laddstationer (Tesla Superchargers) kommer att fördubblas till 2017 globalt samt att deras serviceverkstäder även dom ska fördubblas lagom till leveranserna av Model 3.

Intresset för Model 3 är stort då Tesla redan under dom 24 första timmarna fick in över 115 000 förbeställningar och efter första helgen så har Tesla nu över 253 000 förhandsbokningar på bilen så intresset är helt klart stort.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *