Teslas SUV Model X går nu att beställas

Tesla ser ut att vara färdiga med Model X och redo att börja bygga den då hemsidan där man “skapar” sin bil har öppnat, men inte för alla än.

Tesla har äntligen öppnat upp konfigurationen för Model X vilket gör att vi får reda på lite priser, men det gäller att vara snabb om man vill ha sin bil i år, annars dröjer det in på 2016 innan man får sin bil.

Model X kommer endast komma som 90D modell till en början, alltså med 90kWh-batteri som ska ha en räckvidd på strax under 400km. Men hästkrafterna är brutala på hela 762 hästar och ska klara av 0-97km/h på endast 3,8 sekunder om man inte väljer ha i “Ludicrous Mode” som då gör det på 3,2 sekunder men då kostar det också 10 000 dollar extra.

Inte helt oväntat så finns det en hel del extra utrustning man kan kryssa i hos Model X som t.ex Vinterpaket som innehåller uppvärmd ratt samt alla tre sätesraderna, uppvärma spolarmunstycken samt torkarblad allt detta för 1 000 dollar extra eller möjligheten att dra 2,3 ton genom ett “dragpaket” för 750 dollar extra.

Dörrarna bak i bilen öppnas uppåt, “falkdörrar” som de även kallas behöll Tesla och kommer med inbyggd sensor så man inte skulle slå i låga tak eller liknande. Tesla säger att man valde att behålla dessa dörrar för att göra de lättare för passagerare bak att komma in och ut ur bilen.

tesla-model-x

Model X i grundutförande går på 930 000kr men väljer man till paketen som finns blir de nästan 1.2 miljoner sammanlagt vilket inte är mycket mer än Model S med utrustning och samma batteri.

De som redan skrivit upp sig och lagt en handpenning kommer att få sina bilar levererade under oktober-November enligt Tesla medan andra får vänta till våren 2016.

Källa: Tesla

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *