Tidigare VW VD fortfarande chef som kontrollerar VW

Många tyckte det var bra gjort samt väntat att Volkswagens gamla VD Winterkorn sa upp sig, men det är inte hela historian och han är än kvar på företaget på en hög position.

Martin Winterkorn som tidigare var koncernchef för VW fick avgå efter Dieselgate skandalen, många trodde då han lämnat VW helt men så är inte fallet och faktiskt tvärtom nu.

Winterkorn är fortfarande VD för Porsche Automobile Holding SE som är det företaget som kontrollerar majoriteten av aktierna hos VW vilket gör att dom fortfarande kan vara med i viktiga beslut, delvis.

VW har flera gånger sagt att man ska satsa på en “nystart” och detta utan Winterkorn men i själva verket ljuger dom ännu en gång för konsumenterna då Winterkorn fortfarande är kvar inom VW koncern och skadar VW som image än idag med sitt namn.

Enligt en källa så sägs det att Winterkorn inte lämnat alla sina position pågrund av att man inte vill få det att se ut som att Winterkorn är den skyldiga till hela denna Dieselgate-skandalen fastän han mer eller mindre tog på sig denna skandal.

“VW has pledged a fresh start but his continued presence is detrimental to VW’s public image.”

“It’s a real surprise that Winterkorn is still there,” enligt Ferdinand Dudenhoeffer, head of the Center of Automotive Research at the University of Duisburg-Essen.

VW har inte precis börjat bra med att försöka få tillbaka vårt förtroende och frågan är vad man har för framtida planer gällande detta, en bra grund är en bra start men än så länge så finns inte denna grunden hos VW.

Källa: Autonews

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *