Se nya V90 innan världspremiären

Den stora världspremiären av Volvo V90 kommer att äga rum på bilsalongen i Genève i mars, men redan den 18 februari ska Volvo visa upp nya V90 i sitt showroom i Kungsträdgården i Stockholm.

Den här gången får vi se bilden ur flera vinklar, och dessutom får vi se de första bilderna på interiören och kanske viktigast av allt – insidan sedd från ett baksätesperspektiv. Volvon på bilderna är V90 T6 AWD Inscription med 320 hästkrafter och kommer att vara toppmodellen tills T8-versionen lanseras.

Volvo V90 kommer med en uppsjö av motorer, bland annat de som redan presenterats till S90, det vill säga D4 med 190 hästkrafter, D5 AWD med 235 hästkrafter, T5 med 254 hästkrafter och T6 AWD med 320 hästkrafter och även en nättare D3-diesel i både fram- och fyrhjulsdrivet utförande. En basutrustad V90 D4 Kinetic kommer att kosta från 339 000 kronor (V90 kostar 10 000 kronor mer än motsvarande S90).

Det finns mycket ny teknik som vi tidigare inte har sett hos Volvo, och i vissa fall inte heller hos andra biltillverkare för den delen. Bland annat ska V90 vara semiautonom, det vill säga nästan kunna köra själv utan att föraren behöver agera. Pilot Assist-systemet med adaptiv farthållare och autobroms behöver inte längre ha en bil framför sig på vägen för att fungera. Dessutom är fotgängarskyddet Pedestrian Detection utökat till att även fungera på djur. Så om en älg dyker upp på vägen framför bilen och föraren inte uppmärksammar faran så kan systemet varna föraren med ljud och ljus. Om föraren ändå inte reagerar så bromsar bilen av sig själv för att undvika eller lindra en kollision.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *