Volkswagen Touareg R

Volkswagen börjar sälja Touareg R

Nya Touareg släpptes för några månader sedan och nu är det dags för Touareg R att komma ut på marknaden som är VW svar på laddhybrid på en stor SUV.

En av årets favoriter är helt klart nya Touareg, både med V6 och V8. Men nu är det snart dags för ett lite mer miljövänligt val samtidigt som den är lite piggare och får R-loggan.

Touareg R är alltså laddhybriden som jag tror många har väntat på. Möjligheten att köra på el är stort och att kunna köra 4,7 mil på endast el  med en bjässe som Touareg är helt klart imponerande.

Bensinaren på 3.0 liter tillsammans med elmotorn ger en systemeffekt på hela 462 hästar och 700 Nm, detta ska även göra det möjligt för Touareg R att kunna dra upp till 3,5 ton via dragkroken. Tycker man att 0-100 km/h är viktigt så klarar Touareg R detta på 5,1 sekunder, toppfarten är begränsad till 250 km/h.

Volkswagen Touareg R

När man väl vill ladda sin Touareg R så hittar man ladduttaget baktill på förarsidan, man kommer antingen i bilen eller via We Connect-appen kunna styra lite hur bilen ska laddas för att komma billigare undan om den laddas under natten till exempel.

Eftersom detta är en R-modell så är den även full med en del teknik som standard, bland annat hittar vi Travel Assist som är assisterande körning enda upp till 250 km/h. Även park assist har fått sig ett lyft som nu går att styra bilen via fjärrkontroll som finns i våra telefoner.

Det går att beställa en Volkswagen Touareg R nu och priset börjar från 844 900 kronor, premiär ska vara nån gång under november månad.

Volkswagen Touareg R

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *