Volkswagen BUDD-e, framtidens folkabuss

Det nya konceptet Microbus kan vara en grogrund till en mer full-elektrisk drivlina som VW är angelägna om att visa världen och sitt nyvunna fokus på elbilar.

VW BUDD-e är i huvudsak den första elektriska begreppet företag baserar på den kommande MEB plattformen, speciellt utformad för elfordon. Konceptet drivs av två elmotorer monterade på fram och på bak, vilket gör BUDD-e en AWD van med en total effekt på 301 hk (225 kW). 92.4kWh batteriet är en platt modul integrerad i bilens golv, på så sätt kan man spara på utrymme och hålla en balanserad viktcentraliseringen. En fulladdad BUDD-e erbjuder en uppskattad räckvidd på upp till 533 km. VW säger att när en 150kW laddare används, så når batteriet 80 procent efter ca: 30 minuters laddning.

Prestandan är bra: 0-100 km/h på 6,9 sekunder, med toppfart på 180 km/h. Utformad som fyrsitsig, visar BUDD-e koncept i den framtida utvecklingen inom människa-maskin gränssnittet. Allt styrs via rörelsekontroll, touch eller röststyrning. Det är VW: s svar på deras egna SIRI.

Multifunktionsratten har inga knappar alls, utan enskilda funktioner kommer aktiveras genom tryck på något sätt eller med en gest. Att inte tala om hela Internet-anslutning av fordonet, detta gör det möjligt att kommunicera med ditt hem och naturligtvis din smartphone.

Det hela låter mycket lovande i teorin och alla funktioner låter alltför bra-att-vara-sant. När vi först hörde att VW förberedde en Microbus, så förväntade sig nog dom flesta något mycket vänligare och blygsammare i design väg än BUDD-e konceptet.

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *