Ralf Brandstätter Volkswagen

Volkswagen får en ny VD som var lite otippat

Volkswagen har tidigare sagt att dom håller på att byta ut sin VD och det ryktades då om Oliver Blume, men så var inte fallet denna gången.

Herbert Diess har blivit av med sin VD position på Volkswagen och att man gör om lite i organisationen ska vara att det fortfarande känns av lite från dieselgate samt problemen men haft med två viktiga lanseringar, ID.3 och nya Golfen.

Den som tar över VD posten på Volkswagen från och med  1 juli är Ralf Brandstätter som tidigare varit operativ chef (COO) på Volkswagen.

Men även Porsches VD Oliver Blume som man trodde skulle ta över VW får en ny position och blir nu istället koncernchef.

Nedan kan ni läsa lite historia om Ralf och hans karriär på Volkswagen:

Ralf Brandstätter föddes den 8 september 1968 i Braunschweig. Efter att ha fullgjort sin lärlingstid som montör vid Volkswagen i Braunschweig studerade han industriell teknik och började sedan arbeta inom Volkswagen-koncernen 1993.

Efter olika positioner i internationella inköpsprojekt blev han assistent till styrelsen i generalsekretariatet för Volkswagen AG. År 1998 tog han över ansvaret för inköp av metall för chassi- och drivaggregatskomponenter och 2003 blev han projektledare för nya fordonsprojekt. År 2005 flyttade han till Spanien som inköpschef på SEAT. 2008 utsågs han till medlem i SEAT:s verkställande kommitté med ansvar för inköp.

År 2010 blev Brandstätter chef för koncernens inköp av exteriörprodukter och 2012 utnämndes han till chef för koncernens inköp inför nya lanseringar. I oktober 2015 blev Brandstätter generalrepresentant för Volkswagen AG och i december 2015 utsågs han till styrelseledamot för märket Volkswagen med ansvar för inköp. Brandstätter har varit operativ chef (Chief Operating Officer, COO) för märket Volkswagen sedan den 1 augusti 2018.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *