Volkswagen Golf 8th Gen

Volkswagen har presenterat åttonde generationen Golf

Volkswagen har nu visat upp sin åttonde generation av Golf som kommer med flera stora nyheter bland annat två olika laddhybrider denna gången.

Nya Volkswagen Golf är här och den ser modernare ut än nånsin samt full med teknik men på något sätt ser vi fortfarande flera likheter som Golf alltid haft.

Nya Golf kommer endast att erbjudas med femdörrar samt som kombi, vill man ha tredörrar eller Sportvan får man titta på generationen innan denna gången. Bilen är 4,28 meter lång, 1,78 meter bred, 1.45 meter hög och 2,63 meter mellan hjulbasen.

Det som är mest intressant för många är vilka motoralternativ vi har och denna gången är det laddhybriderna som är av intresse. GTE är inget nytt för en Golf men tidigare har det bara funnits en modell medan det nu kommer finnas två olika laddhybrider, båda modellerna är dock utrustade med turbomatad fyrcylindrig på 1,4 liter som tillsammans med elmotorn får 204 hästar och heter eHybrid eller nya GTE som får en större elmotor och totalt 245 hästar. Tyvärr så har inte Volkswagen delat med sig av hur mycket dessa två modellerna kan ta sig på bara el.

Vill man istället ha mildhybrid så finns det tre olika modeller att välja bland som går under benämningen eTSI och får ett 48-volts elsystem och modellerna kommer att ge antingen 110, 130 eller 150 hästar. Alla tre modellerna kommer dock att vara utrustade med sjustegad dubbelkopplingslåda.

Väl inne i nya Golfen så har det hänt mycket också, vi hittar nu Digital Cockpit som är en skärm på 10,25 tum samt en infotainmentskärm på 8,25 tum men denna kan växa till tio tum om man väljer till Discover Pro. En annan lite trevlig detalj är om man väljer till automatlåda så är växelspaken extremt liten och det var på tiden.

Nya Golf kommer att ha LED-strålkastare som standard men det finns dock tre olika modeller att välja bland och dom bästa är LED-Matrix som består av 22 lysdiodmoduler. Som vanligt när det gäller Golf så är den utrustad med massa teknik och vi hittar bland annat Travel Assist vilket gör bilen självkörande mer eller mindre men ska endast kunna vara aktiv kortare perioder. Lite annat är Front Assist och Lane Assist som har fått sig en uppdatering samt att Adaptiv Farthållare har fått sig en mindre uppdatering och blivit bättre.

Lanseringen av nya Golf är planerat till 2020 men redan slutet på 2019 kommer vi kunna beställa nya Golf så vi kommer få pris samt mer specifikation inom kort.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *