Volkswagen Touareg R

Volkswagen har visat upp Touareg som laddhybrid

Volkswagen Touareg som laddhybrid blir R-modellen som överraskar med sin prestanda och självklart i en unik färg som bara R-modellen får.

Vi har sedan nya Touareg lanserats att en laddhybrid är på gång och nu äntligen har vi fått se och höra mer om modellen. Det som överraskar dock är att modellen heter Touareg R och detta med all rätt.

Under huven hittar vi V6 3.0 liter bensinare som tillsammans med elmotorn ger totalt 462 hästar och 700 Nm i vridmoment. Precis som hos vanliga Touareg så är det åttastegad automatlåda som gäller samt att bilen kommer med fyrhjulsdrift som standard.

Där bilen förtjänar sin R-logga är när bilen tar sig 0-100 km/h på endast fem sekunder vilket är helt klart godkänt med tanke på storleken.

Vill man bara köra på el kan man köra 4,8 mil samt en begränsad toppfart till 140 km/h.

Tyvärr vet vi inte när Volkswagen planerar att börja sälja Touareg R eller till vilket pris, men bilen ska ha världspremiär på årets bilmässa i Genève.

Volkswagen Touareg R Volkswagen Touareg R Volkswagen Touareg R Volkswagen Touareg R Volkswagen Touareg R Volkswagen Touareg R Volkswagen Touareg R

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *