Volkswagen kan börja jobba på eget operativsystem

Volkswagen har planer på att kanske skapa sitt egna operativsystem som ska användas i samtliga varumärken som VW äger.

Volkswagen äger idag som dom flesta vet tolv varumärken där stor fokus ligger på bilar och produktion av bilar. Nu har Volkswagen i en intervju med Ars Technica avslöjat att dom har planer på att kanske skapat sitt egna operativsystem till sina bilar och att detta i sin tur skulle kunna skräddarsys lite hur man vill, anpassa det helt enkelt till olika ändamål.

VW tog exempel på att Audi, Porsche och VW använder alla olika operativsystem och olika mjukvara. En ny bil kan ha över 70 olika moduler med mjukvara från upp till 200 olika leverantörer och detta är något som Volkswagen har planer på att banta ner rejält. Audi använder till exempel Android i sina infotainmentsystem och om detta kommer bytas ut i framtiden till VW egna återstår att se, men som det det ser ut nu är det långt fram innan vi ser ett nytt operativsystem från VW.

Men att skapa ett eget operativsystem är en stor process och VW har planer på att dra igång en ny organisation för detta och man tror att nästan 10 000 anställda kommer att jobba på detta runt 2025.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *