Volkswagen Arteon

Volkswagen presenterar Arteon Shooting Brake

Äntligen har Volkswagen visat upp Arteon Shooting Brake som inte bara blir en helt ny modell men även kommer i prestandautförande.

Det har ryktats fram och tillbaka om att Arteon Shooting Brake är på gång, men vi har inte förrän nu vetat om hur bilen faktiskt kommer att se ut.

Arteon får sig alltså ett lyft och kommer nu även att erbjudas som kombi fast mer en slank kombi för att behålla sin sportiga look.

Arteon Shooting Brake kommer att ha bagageutrymme på 590 liter och fäller man ner baksätena så sväljer den 1632 liter, detta är 75 liter mer än hos sedanen.

Faceliften på Arteon har inte gjort särskilt mycket på utsidan, den största förändringen är baklamporna samt att fronten har fått större luftintag och att vi ha en ljuslist på hela fronten som kopplar samman strålkastarna, en detalj som kan få bilen att sticka ut lite.

Väl inne i nya Arteon så har det hänt betydligt mer, vi har bland annat nya trädetaljer och nytt läder att välja på. Ratten har byts ut helt och har nu touchknappar istället för fysiska knappar.

Knapparna för klimatanläggningen har också fått sig ett lyft nu som är helt i touch så inga klassiska Passat-rattar för att ändra temperaturen i bilen längre.

Nya Arteon kommer att utrustas med infotainmentsystemet MIB3 vilket gör att bilen nu kommer ha stöd för Android Auto och Apple CarPlay helt trådlöst. Det kommer även finns trådlös laddning till telefonen i bilen så många funktioner kan komma till där i framtiden.

Volkswagen Arteon

Det kommer även lite nya motoralternativ, en laddhybrid variant som är detsamma som GTE med totalt 218 hästar, vill man bara köra på el så kommer man 5,4 mil.

Men Volkswagen överraskar lite och har nu även presenterat Arteon R som är utrustad med en turbomatad fyrcylindrig på 2.0 liter och ska ge 320 hästar, detta gör att bilen tar sig 0-100 km/h på fem sekunder. Arteon kommer även att utrustas med nyheten R-Performance Torque Vectoring vilket kan se över hur mycket kraft varje hjul behöver för bästa grepp.

Nya Volkswagen Arteon har fortfarande ingen prislapp, vi vet heller inte när bilen lanseras.

Volkswagen Arteon Volkswagen Arteon Volkswagen Arteon Volkswagen Arteon Volkswagen Arteon Volkswagen Arteon Volkswagen Arteon Volkswagen Arteon

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *