Volkswagen presenterar Golf GTI TCR

Golf GTI TCR kommer vara en perfekt modell som hamnar mellan GTI och R-modellen.

Volkswagen är duktiga på att hålla Golf modellens lite snabbare versioner vid liv och nu är det dags för Golf GTI TCR.

VW Golf GTI TCR blir alltså en modell som man hämtat inspiration från Touring Car Racing och ska till prestandan att hamna mellan GTI och R. Det sitter samma 2.0 liters fyrcylindrig med turbo men som nu har 290 hästar vilket är 45 hästar mer än GTI men bara tio hästar mindre än R-modellen.

Den största skillnaden mellan Golf GTI TCR och R är att den nya modellen får nöja sig med framhjulsdrift medan R faktiskt har fyrhjulsdrift. Vi hittar fortfarande samma sjustegade dubbelkopplingslåda som gör att bilen tar sig från 0-100 km/h på 5,6 sekunder och en toppfart på 250 km/h.

Men självklart ska Golf GTI TCR även få ett lite annorlunda utseende där vi hittar en ny front, andra kjolar samt en ny design på diffusor samt en ny takvinge. Andra detaljer som vi hittar är svarta backspeglar, LED-strålkastare, 18-tums fälgar som standard, diffspärr fram, ventilerade skivor, adaptiv fjädring och mycket mer.

Volkswagen Golf GTI TCR kommer att kosta från 419 900 kronor och beställer man en nu så ska den levereras lagom till sommaren.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *