Volkswagen Golf GTI Clubsport

Volkswagen presenterar nya Golf GTI Clubsport

Nya generationen Golf har nu fått sin GTI Clubsport som får en helt ny diffspärr med en effekt på 300 hästar, pigg och rolig bil.

Golf GTI Clubsport är en bil som jag uppskattat dom få gångerna man fått chansen att prova på bilen. Nu är det alltså dags igen och detta kan nog bli en riktigt intressant modell.

Vanliga GTI får nöja sig med 245 hästar, men i Golf GTI Clubsport så har Volkswagen lyckats trycka in hela 300 hästar och 400 Nm och detta från samma 2.0 liters turbofyra.

Detta gör att bilen kan ta sig 0-100 km/h under sex sekunder med begränsad toppfart på 250 km/h. Golf GTI Clubsport kommer dock endast att gå med sjustegade dubbelkopplingslådan och detta är den enda växellådan som går att välja till.

Den största nyheten är nog ändå den elektromekanisk diffspärr som ska se till att bilen håller sig på vägen samt inte bränner lika mycket däck när man väl trycker på pedalen, så fyrhjulsdrift kanske inte har lika stort behov i Clubsport.

Bromskivorna och bromsoket har växt till sig vilket kanske behövs. Men precis som tidigare så har i stort sett allt fått sig en liten justering såsom styrningen, fjädringen och dämparna.

Golf GTI Clubsport ska släppas innan året är slut och dom första bilarna är planerade att levereras början på 2021, vad prislappen hamnar på vet vi fortfarande inte.

Volkswagen Golf GTI Clubsport Volkswagen Golf GTI Clubsport Volkswagen Golf GTI Clubsport Volkswagen Golf GTI Clubsport

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *