Volkswagen Tiguan R

Volkswagen presenterar nya Tiguan

Volkswagen har nu visat upp faceliften på Tiguan som inte bara får nytt utseende men även två nya intressanta motoralternativ, laddhybrid och R-version.

Då var det dags för Tiguan att få sig ett lyft och denna gången är det både insidan, utsidan och under huven. På utsidan hittar vi många liknelser från nya Toauregen både framtill och baktill.

Tiguan ser helt enkelt ut som en mindre Toaureg vilket enligt mig är en snygg bil. På insidan dock hittar vi mycket liknelser från nya Arteon som presenterades nyligen, klimatkontrollen är helt ny denna gången som är helt digitaliserad, ratten är också ny men tyvärr så har Volkswagen valt att behålla den stora och fula växelspaken fastän man väljer automatlåda. En trevlig nyhet är dock att ljudsystemet i nya Tiguan går nu att få med 480 watts-ljudsystem och då är det Harman/Kardon som levererar.

Volkswagen Tiguan R

Inte helt oväntat kanske så är nya Tiguan full med teknik för säkerhet och komfort, men där det har hänt mest denna gången är helt klart under huven.

Nya Tiguan kommer att erbjudas som eHybrid som alltså är en laddhybrid, men några specifikationer på detta har inte avslöjats. Det kommer även en R-version av Tiguan som ska leverera 320 hästar, samma motor som i Arteon R. Tiguan R kommer även ha större bromsar och skivor samt att vi hittar ett nytt avgassystem som ska ge ett välbehövligt ljud.

Nya Tiguan kommer att lanseras i november men försäljningen kommer dra igång nu under sommaren, några priser har ännu inte avslöjats.

Volkswagen Tiguan R Volkswagen Tiguan R Volkswagen Tiguan R Volkswagen Tiguan R Volkswagen Tiguan R Volkswagen Tiguan R

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *