Volkswagen presenterar uppdaterad Golf

VW Golf har nu fått sig en liten uppdatering/facelift. På utsidan så känner vi igen Golfen där strålkastarna ser ut att fått sig ett litet lyft och det handlar då om att LED-strålkastare finns som tillval medan LED-bakljus är standard hos alla modeller nu, men där de hänt mest är under huven och inne i bilen.

Väl inne i bilen handlar det inte om ny design utan om ny teknik och den nya Golfen blir första bilen i sin klass med geststyrning, det betyder att man alltså inte behöver röra pekskärmen eller knappar för att höja, sänka, byta låt m.m. utan räcker man viftar med händerna framför skärmen.

Teknik som tillkommer nu hos Golf är Traffic Jam Assist, Pedestrian Monitoring för front assist och City emergency brake samt även trailer assist som hjälper till att backa med släp, många av dessa assistanssystem har vi tidigare sett hos Passat-modellerna men nu även hos Golf.

https://youtu.be/eDTT5T-MObI

Förutom ny teknik och lite några mindre justeringar med designen så har även nya motoralternativ dykt upp. Bland annat en 1,5 TSI Evo som är en turbomatad bensinare på fyra cylindrar på 150 hästar.

Även en ny Bluemotion-version kommer till på 130 hästar men de som kanske dem flesta är intresserade av är nya GTI.

Nya Golf GTI får lite mer hästar och hamnar nu på 245 hästar med samma motor och inom kort kommer även dagens sexstegade DSG-låda att ersättas med en sjustegad.

Alla dessa nyheter kommer även till kombi-versionen av Golf.

Försäljningen av nya Golf ska dra igång vid månadsskiftet november-december men dem första leveranserna dröjer till första kvartalet 2017.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *