Volkswagen visar upp T-Cross Breeze

Volkswagen har nu visat upp ett koncept som är en mindre SUV som gör det möjligt att fälla ner taket, finns det något marknad för detta?

I November förra året visade Range Rover upp Evoque Cabriolet som fick väldigt blandad kritik, nu verkar VW gå i samma spår med deras senaste koncept T-Cross Breeze som är en bil i Polo-klassen men med högre markfrigång samt cabriolet.

T-Cross Breeze har en längd på 4,33 meter samt en hjulbas på 2,56 meter vilket gör att bilen inte är jätte stor som sagt. Under huven hittar vi en 1,0 liter med turbo men endast 110 hästar, men behövs mer i en bil som denna?

vw-TCross-Breeze-6

T-Cross Breeze kommer driva på bilens framhjul tillsammans med en dubbelkopplad automatlåda med sju steg. En annan liten rolig detalj är att ljudanläggningen i denna koncept bil står Beats Audio för, frågan är om detta är ett företag som VW ska börja samarbeta med i framtiden.

Detta är som sagt ett koncept och interiören på bilen är framtid där det inte finns några fysiska knappar utan allt är touch. Om vi nån får se konceptet T-Cross Breeze bli verklighet återstår att se men V har ju redan en konkurrent i alla fall, Evoque Cabriolet.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *