Volkswagens presenterar nya elbilen ID

Det är ingen större hemlighet att VW jobbar på elbilar och nu har deras första nya visats upp och heter ID.

ID beskrivs av VW som en ny “revolutionerande” bil med en massa nytänk och ny teknik.

VW ID bygger på en helt ny plattform som VW tagit fram och heter MEB som redan från grunden är skapad för flera kommande elbilar.

Den första elmotorn som ska driva ID är en elmotor på 126 kW alltså 170 hästkrafter och ska klara av mellan 40 till 60 mil på en laddning.

ID är kortare än Golf med hela 15,5 centimeter men har ändå ett längre axelavstånd är golfen. MEB plattformen kommer alltså inte ha några som helst förbränningsmotor eftersom denna plattform endast är byggd för elmotorer och fördelning.

Bakljusen på ID har blivit riktigt tunna och är något iv inte känner igen från några tidigare modeller men kanske något som planeras att introduceras i t.ex nya Golf.

Men förutom att VW ID är eldriven så jobbar VW även på att göra den självkörande och målet är att få bilen helt självkörande till 2025. Funktionen kallas för ID Pilot och vid läget då bilen kör själv kommer ratten att åka hela vägen in.

Sensorerna som ska ta hjälp av självkörningen sitter på taket på bilen, ett i varje hörd som fälls ut när självkörningen väl kommer igång.

vw-id-img01

Volkswagen jobbar också mycket på att kunna göra varje bil så personlig som möjligt och detta genom att varje förare har ett personligt Volkswagen ID som sedan kan ställa in stol,klimat,radiostation och navigation via detta ID.

Volkswagen siktar på att börja sälja ID parallellt med Golf år 2020.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *